Argeș-Vidraru: Protest față de tăierile ilegale de arbori organizat de activiștii de mediu pe Transfăgărășan

Acțiunea a fost inițiată de organizația neguvernamentală Agent Green, care a transmis protestul pe pagina sa de socializare.

„30 de activiști Agent Green, oameni de știință și alpiniști profesioniști blochează în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic național”, se precizează într-un mesaj postat pe pagina de socializare a asociației.

Protestatarii au cerut o anchetă cu privire la exploatările forestiere din zona lacului Vidraru și stoparea exploatării pădurilor virgine din România.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, a declarat la Pitești, în cadrul unei conferințe de presă, că a cerut Gărzii Forestiere să verifice acuzațiile lansate de ecologiști.

„Am cunoștință de această acțiune, sens în care am solicitat colegilor mei de la Garda Forestieră să-mi facă o informare, dacă acolo se exploatează cu acte în regulă sau sunt unele probleme”, a afirmat ministrul.

Un camion încărcat cu lemne, oprit de protestatari pe DN 7C — Transfăgărășan, a fost preluat de polițiștii și jandarmii care au intervenit în zonă, pentru verificări.

Sursa:agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: