Autostrada Sibiu – Pitești: S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni, 11 mai, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești cu constructorul italian Astaldi relateaza economica.net
Evenimentul a avut loc la sediul Prefecturii Argeș, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor Lucian Bode. 11 mai, 2020 | ECONOMICA.net Valoarea de atribuire a contractului este de 1,71 miliarde de lei fără TVA, față de cea estimată de 1,83 miliarde de lei, fără TVA.
În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, respectiv: 12 luni perioada de proiectare și 48 de luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani), a anunțat CNAIR.
Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Arges si contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime. Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, un Spațiu de Servicii, un Centru de Întretinere și Coordonare, o Parcare de Scurtă Durată. Reamintim că în data de 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km. Pentru Secțiunea 2, Boița – Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție. Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.
Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020. Știrea inițială „Ținta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede obiectivele aflate în execuție. În prezent, avem în lucru 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres. Sigur, mă refer la cele care au un fizic de execuție de 70% – 80%, cum sunt cele două tronsoane Sebeș – Turda, 40 de kilometri, loturile de pe A3, 25 de kilometri, sau VO Bacău, în jur de 17 kilometri în regim de autostradă”, a spus luni ministrul Transporturilor Lucian Bode. Acesta a adăugat că au fost meținute toate șantierele în execuție și că au fost deschise noi șantiere. „După ani de anulări, amânări și blocaje, anul 2020 va fi anul Autostrăzii Sibiu – Pitești. În martie 2020, am început lucrările pe secțiunea 1 Sibiu – Boița. Astăzi, am fost martor la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru lotul 5 Curtea de Argeș – Pitești. Până la sfârșitul lunii mai acest an, vom stabili câștigătorul licitației pentru lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeș. Estimăm semnarea contractului, în ipoteza fără contestații, în luna iunie 2020”, a precizat șeful Transporturilor. Legat de secțiunea 3, Cornetu-Tigveni, cu o valoare de 4,7 miliarde de lei, Ministerul Transporturilor își propune finalizarea documentației și lansarea licitației de proiectare și execuției până la sfârșitul lunii iunie 2020. Compania de Drumuri a beneficiat de expertiza BEI-PASSA, în ceea ce privește asistența tehnică în specializarea tuneluri, potrivit lui Lucian Bode. „Secțiunea 2, Boița – Cornetu, aproximativ 4 miliarde de lei, stadiul actual sunt în curs de investigații studii geotehnice suplimentare. Luând în considerare rezultatele acestor studii, urmează să se finalizeze documentația și să se demareze licitația de atribuire contract de proiectare și execuție”, a continuat ministrul Transporturilor.

Comments

comments