Băsescu, atac la adresa lui Kovesi și Augustin Lazăr: Mint cu nerușinare despre țara lor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 Tv că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general al României, Augustin Lazăr, „mint cu nerușinare” în presa internațională despre țara lor.

„(…) Mesajul  a fost unul singur. Ticăloșii de politicieni din România vor să pună capăt luptei anticorupție, dar noi nu ne lăsăm, ne vom bate până la urmă. Și ultimul mesaj, pericolul nu a trecut pentru că OUG13 s-a dus în Parlament, cum spune doamna procuror șef DNA în The Guardian.

Băsescu pune tunurile pe 6 ambasade: ‘Modificările la Codul penal sunt obligatorii’

Nu este în regulă pentru că acești oameni mint cu nerușinare în presa internațională despre țara lor. Nimeni nu contestă greșeală Guvernului și eu sunt unul dintre cei care susțin că Guvernul Grindeanu și-a terminat mandatul, trebuie să plece. Dar este incredibil cum procurorul general și procurorul șef DNA nu spun în presa internațională că ceea ce vrea să facă politicul este legat de publicații constituționale. Adică, aceste coduri trebuiesc modificate, pentru că au peste 50 de decizii ale CCR care modifică sau constată elemente de neconstituționalitate în articolele din Codul penal și Codul de procedură penală. Tot oamenii ăștia, mă refer la procurorul general și procurorul șef DNA, nu spun în presa internațională că, dacă tot se umblă pe Codul penal, datorită deciziilor CCR este momentul să fie introdusă în conținutul codurilor și Directiva 343 a UE, care are termen de implementare în legislația națională până la 1 aprilie anul viitor.”, a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

Sursa:stiripesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns