Catalin Tobescu, apropiat al Grupului Holzindustrie Schweighofer a fost numit consilier personal al noului ministru al pădurilor

Unul din prietenii de Facebook a lui Karl Schmid, fostul oficial al Holzindustrie Schweighofer care a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce negocia lemn tăiat ilegal, a ajuns consilier personal al Ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Surse din Ministerul Apelor șI Pădurilor au susținut că actele au fost semnate, iar Cătălin Tobescu (Fordaq) a fost numit consilier personal al noului ministru al pădurilor și pariticipă deja activ la discuțiile privind Inspectorul Pădurii.

În anul 2016, în plin scandal mediatic și în timp ce Ministerul Mediului susținea că în depozitele Holzindustrie Schweighofer au fost identificate peste 160.000 de metri cubi de lemn fără documente, Cătălin Tobescu îl încuraja pe oficialul Holzindustrie Schweighofer să reziste în fața presiunilor. Plecat în vacanță, la ski în Germania, Schimd a postat câteva fotografii de pe pârtie.

Cătălin Tobescu :
“Mă bucur că totul este OK! Mergem înainte!”
Karl Schimd :
“Încercăm! Aștept să mai vedem!!!”

Partener de comentarii alături de Karl Schimd și Cătălin Tobescu apare și Gicu Deaconeasa (Gheorghe Deaconeasa) în prezent condamnat la ani grei de pușcărie pentru tranzacții ilegale cu terenuri forestiere, care au ajuns ulterior la Holzindustrie Schweighofer, prin firma Cascade Empire. Este vorba despre retrocedarea frauduloasă a munților Puru, Galbenu și Petrimanu, județul Vâlcea.

Vă reamintim că și directorul actual al RNP Romsilva, Ciprian Pahonțu, s-a numărat printre prietenii de FB ai lui Karl Schimd.

Când prietenia dintre cei doi a fost descoperită de jurnaliștii de investigații, directorul Romsilva a șters toate comentariile la postările fostului oficial Holzindustrie Schweighofer și ulterior a negat orice relație de apropiere cu Schmid.

Îi urăm succes în noul job, domnului Cătălin Tobescu și îi transmitem pe această cale că și noi mergem înainte cu investigațiile și lupta împotriva tăierilor ilegale și pentru protejarea Parcurilor Naționale și a Pădurilor Virgine.

Sursa:agentgreen.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns