Costel Alexe il implica si pe Klaus Iohannis in matrapazlacurile de la Ministerul Mediului!

Achiziție-fulger la Ministerul Mediului condus de Costel Alexe. Pe 4 martie a fost lansat anunțul de cumpărare directă, pe 5 martie s-a finalizat procedura, iar pe 6 martie a avut loc evenimentul „O pădure cât o țară”, la care invitat special a fost președintele Klaus Iohannis, relatează publicația locală Reporter IS.

Pe 5 martie, o firmă a câştigat două contracte pe SICAP, totalizând 135.000 de lei, pentru mai multe bunuri şi servicii. Este vorba despre Future Innovation, despre care Reporter IS susţine că ar fi o firmă de casă a PNL. Şi care a realizat toate materialele în doar 24 de ore: strategie de comunicare, litere volumetrice, șepci, steaguri, montare scenă și boxe. SRL-ul aparține Monicăi Neagoe, care ar fi asociată în altă firmă cu angajata Ministerului Mediului, Anamaria Florescu, susţine reporteris.ro. Anamaria Florescu este șefa de cabinet a unui secretar de stat din luna ianuarie, venită prin transfer chiar de la Future Innovation. „Ministrul mediului, Costel Alexe, a organizat evenimentul de împădurire din 6 martie căutând o firmă cu numai 24 de ore înainte. Future Innovation a fost implicată în campania PNL din 2019, iar Anamaria Florescu a lucrat pentru Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale”, mai scrie sursa citată. Nu trebuie să vă dau socoteală. În ce calitate mă întrebați? Monica Neagoe, patroana Future Innovation: Suma de 135.000 de lei este cu doar 500 de lei mai mică decât plafonul până la care se pot face achiziții prin atribuire directă.

Caz asemănător cu cel al Monicăi Iacob Ridzi din 2009 Acest caz seamănă izbitor cu cel denumit „2 Mai – Ridzi”, al Monicăi Iacob Ridzi, de acum mai bine de un deceniu, susțin jurnaliștii ieșeni. Fostul ministru al tineretului şi sportului a fost condamnat, după 36 de termene, la 5 ani de închisoare cu executare, în 2014. Cercetarea în cazul lui Ridzi a fost declanşată în urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor în iunie 2009.

Atunci, festivităţile organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului, cu un buget de aproximativ 660.000 de euro, au fost încredinţate unor companii private, fără licitaţie, conform dezvăluirilor făcute la acea vreme de Gazeta Sporturilor. Ridzi era pe atunci şeful MTS. Condamnările din cazul „Monica Ridzi”: Au fost condamnate 12 persoane; Monica Iacob-Ridzi (fost ministru) – 5 ani de închisoare cu executare; Ioana Elena Vârsta (fost consilier ministru) – 5 ani de închisoare cu executare; Paul Diaconu (fost director minister) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Marius Mihail Mărcuță (consilier în cadrul Direcției investiții) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Dan Petre Toia (fost director investiții) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Octavian Petru Dragomir (director buget-contabilitate) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Claudia Radu (director general programe) – 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare; Florin Cătălin Mircea (consilier în cadrul Direcției buget) – 2 ani de închisoare cu suspendare; Daniela Popa (fost consilier Direcția investiții) – 2 ani de închisoare cu suspendare; George Nica-Udangiu (administrator firme) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Bogdan Petre Iacobescu (administrator firme) – 3 ani de închisoare cu suspendare; Cristian Marius Negrea (administrator firme) – 3 ani de închisoare cu suspendare.
Citeşte întreaga ştire: ”Reporter Iași”: Cazul Monica Ridzi se repetă la Ministerul Mediului. Campanie de 135.000 de lei câștigată de o firmă de casă a PNL

Comments

comments