Cum incearca AUR sa se ridice in sondaje pe ,,cadavrele,, a cinci copii mici !!!

Partidul AUR in ascensiunea sa meteorica nu are nici o problema de a calca efectiv in picioare pe drama unor copii aflati in cea mai crunta saracie din cauza unor parinti alcolici si dezinteresati de soarta prichindeilor ! Reprezentantii AUR Arges au facut un tam-tam rusinos in priviinta unui caz social implicand oficialitatile Comunei Ciofrangeni cat si Protectia Copilului Arges acuzandu-i pe acestia de trafic de persoane, oficialitatile nu au facut decat sa extraga copiii din mediul nesanatos in care traiau alaturi de un tata alcoolic si abuziv ! Cei de la Ziarul de Arges acoperiind pe larg stirea au relatat cu lux de amanunte situatia incredibila in care se aflau minorii !

,,Închipuiți-vă o fetița și patru băieței cu vârste cuprinse între 3 ani și 11 ani, care stau mai mult singuri într-o casă bătrânească, fără de niciunele. Micuții sunt ciufuliți și abătuți. Amărăciunea din ochii lor este contagioasă. Patul din odaia ca un cavou nu are cearceaf. Copiii dorm direct pe saltea și se învelesc cu niște pături soioase.

În bucătărie, aceeași sărăcie lucie. Vasile Grătar, tatăl piticilor, lucrează la firmă din Vâlcea și a plecat de dimineață la muncă, lăsându-le pe plită, ca să-și potolească foamea, niște ciorbă de legume. Copiii aceștia se cresc, practic, unul pe altul. I-a ferit Bunul Dumnezeu de incendii sau de accidente casnice!

Mama i-a părăsit

Părinții copiilor sunt domiciliați în comuna Golești, județul Vâlcea. În urmă cu aproximativ un an, această familie amărâtă și-a găsit un acoperiș deasupra capului în județul Argeș. Părinții și odraslele lor s-au pripășit într-o casă bătrânească aflată la granița dintre județe, în satul Piatra din comuna Ciofrângeni. De câteva ori, primarul Dorin Florin Panțeru le-a spus soțiilor Grătar să-și schimbe domiciliul la Ciofrângeni ca să poată beneficia de sprijinul autorității locale. Edilul a zis, edilul a auzit. Adulții nu au făcut niciun demers în acest sens. Lucrurile s-au înrăutățit după ce femeia a plecat de acasă. Mama copiilor a fugit în lume cu un alt bărbat. Cine să-i mai spele pe micuții abandonați? Cine să le mai pună șosete în picioare? Cine să-i mai pieptene? Cine să-i mai aline?

Răul cel mai mic

Cazul copiilor care trăiesc la limita sărăciei a devenit viral pe internet. Vineri, primarul comunei Ciofrângeni a fost acasă la familia Grătar. Edilul nu a mers singur în casa piticilor, ci însoțit de viceprimar, asistent social și un polițist. Când a văzut în ce condiții mizere locuiesc frățiorii, lui Dorin Florin Panțeru i s-a pus un nod în gât și i-au dat lacrimile, fiind profund impresionat. Primarul le-a cumpărat copiilor mâncare caldă și consistentă. Acesta a fost ultimul prânz pe care frățiorii l-au mai mâncat în casa de la Piatra. În scurt timp, reprezentantanții DGASPC Argeș i-au luat pe copilași și i-au dus într-un centru de plasament din județ.

„Când frățiorii au ieșit din curte încolonați am avut un gust amar. Părăseau o soartă tristă și se îndreptau către un necunoscut. M-a cutremurat această imagine… Sper din tot sufletul ca ei să rămână împreună la centru, să nu fie despărțiți. Am ales răul cel mai mic în acest caz cutremurător. A trebuit să folosesc rațiunea și nu sufletul, de aceea am sesizat DGASPC Argeș. Mă împac cu gândul că în centrul de plasament vor primi și ei perne curate pe care să își pună căpșoarele”, a declarat primarul.,,

Comments

comments