Daniel Zamfir da de pamant cu Orban si cu acolitul lui din PNL, Ionel Danca !!

Intr-o postare pe facebook Senatorul PNL Daniel Catalin Zamfir ii reproseaza lui Ludovic Orban iesirile subalternului Ionel Danca care habar nu are legile votate de membri partidului in Parlament pe tema dobanzilor incasate de banci:

,,Ludovice, concediaza-l pe Danca! Ia prea multi bani de la partid și te mai baga in rahat și pe tine! Nu i-ai spus că legea darii in plata, despre care el zice că e populistă, a fost votată de întreg PNL-ul, cu tine in frunte?,,

Intr-o alta postare da lamuriri cu practicile frauduloase facute de banci cu acceptul tacit al BNR

,,Scurte precizari, pe intelesul tuturor, in legatura cu ce s-a spus ieri in Parlament:
Rapor­tul cre­dite/ depozite a ajuns la sfarsitul lui 2017 la un minim de 74,7%. Practic, majoritatea sumelor pe care bancile le dau cu titlu de imprumut, cu o dobanda medie de 6%, provin din banii deponentilor carora le acorda o dobanda de 0.33%, adica profit de vreo 1800%. In Europa, se platesc dobanzi la
depozite de 0,4% si se percep la credite dobanzi de 1,7%. Mult mai decent, nu?
Iar bancile continua sa functioneze nestingherit si profitabil, acordand dobanzi mai mari decat in Romania la depozite.
Asadar, istoria postdecembrista ne indica faptul ca, sub supravegherea BNR, bancile au “penalizat” deponentii cu dobanzi mici si au calarit pe cei imprumutati cu dobanzi excesive, raportat la practica bancara din restul Europei, adigurandu-si astfel profiturile uriase, inregistrate doar in Romania. Ce fac institutiile statului in acest sens? Ei bine, nu doar BNR ci si Consiliul Concurentei doarme interesat pe acest subiect. Cu o medie a remunerarii de 0.33%, rata dobanzii la depozite practicata in Romania este una din cele mai mici din Europa. Dupa cum se vede, in Romania, ecartul dintre dobanda la depozite si cea la credite in este semnificativ mai mare decat valoarea de 4 puncte procentuale – cat reprezinta o cutuma de bune practici si etica in industria bancara.
Contrar celor spuse de proganda bancilor, In conditii de profit superior mediei europene si de ecart semnificativ mai mare mediei europene, o industrie bancara responsabila ar creste dobanda la depozite tocmai pentru a mentine relatia cu clientela si a nu o jecmani.
,,

Comments

comments

Lasă un răspuns