Facebook i-a închis contul de facebook lui Paul Hitter! Artistul a criticat vehement protestele din ultima vreme și atitudinea președintelui Iohannis

În momentul în care a dorit să-și acceseze contul de facebook, joi dimineață, Paul Hitter s-a trezit cu mesajul „Ne pare rău, acest conținut nu este disponibil momentan”.

Artistul a fost reclamat de mai multe persoane la administratorii facebook, mai ales după ce a criticat vehement, protestele anti-guvernamentale din ultimele zile. Paul Hitter era urmărit de câteva mii de persoane, iar conținutul publicat de acesta era critic cu serviciile de informații și președintele Iohannis.

Contactat de ActiveNews, Paul Hitter a confirmat că a fost raportat la facebook și că întâmpină probleme în recuperarea contului.

„Am primit un email în care se spunea că de fapt contul este proprietatea altcuiva și mi-au cerut să demonstrez că e al meu. Am trimis copie după buletinul de identitate și mi-au zis că nu e bună. Am trimis și după pașaport și tot degeaba. Nu știu ce vor de la mine. Probabil am deranjat în ultima vreme și n-au găsit altceva decât chestia asta cu identitatea, care e aberantă”, a declarat artistul pentru ActiveNews.

Paul Hitter s-a dovedit o voce puternică în societatea românească, acesta criticând atitudinile publicului și după evenimentele din clubul Colectiv.

Recent, Hitter a anunțat că boicotează banca Reiffeisen, după ce președintele acestei organizații s-a implicat în protestele din București. Artistul a refuzat să expună în Norvegia, în semn de protest față de tratamentul Barnevernet aplicat familiei Bodnariu. Pentru pozițiile sale principiale, Paul Hitter a fost felicitat în scris de către Patriarhia Română.

Paul Hitter este și un editorialist incisiv, articolele sale publicate pe siteul ActiveNews putând fi citite aici.

Rețeaua Facebook a mai fost acuzată de cenzură, după ce regizorul Iulian Capsali s-a trezit cu contul și pagina suspendată chiar în mijlocul unei conversații.

„Stăteam de vorbă cu cineva, când m-am trezit cu mesajul acesta: pagina această nu este disponibilă. Este incredibil ce se întâmplă, nici măcar nu m-au anunțat ca să mă pot apăra. Să știu ce acuze mi se aduc, deși bănuiesc că în spate se află dictatura corectitudinii politice. Cine nu este pe linia ideologică oficială este redus la tăcere. Am o poziție intransigentă în privința apărării familiei, ceea ce sigur că nu cadrează cu ideologia oficială, dominantă. a vremii.

Practic, m-au luat direct în dubă și m-au aruncat în arest, cam ca pe vremuri. Se pare că ne întoarcem într-o vreme de tristă amintire. Acuzațiile le aflăm mai târziu și oricum nu mai contează. În orice caz, nu mă voi lăsa”, a spus la vremea respectivă regizorul, pentru ActiveNews.

Comments

comments

Lasă un răspuns