Fost deținut politic: „Părăsim țara cu atâta ușurință, ne ducem să le adunăm căpșunile, să le spălăm picioarele, să ne umilim”

„În urmă cu 30 de ani nu-mi era rușine să spun că sunt român, dar acum îmi e”, a declarat subsecretarul de stat Octav Bjoza, 79 de ani, fost deținut politic, luptător anticomunist și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR).

Ceea ce a spus i-a nemulțumit pe unii, dar Bjoza a explicat pentru Bugetul.ro „N-au înțeles unii nuanța. Altora trebuie să le fie rușine cu noi, pentru că nu ne merită. Dar apropo de treaba asta, dumneavoastră, tânăr fiind, vă mândriți cu faptul că în România cei mai mulți trăiesc sub limita sărăciei?


Țara aceasta a fost dusă de râpă. În România a câștigat tot partidul unic, adică partidul hoților – care e răspândit prin toate celelalte.


Este trist, este foarte trist. Nu numai Munții Patriei au fost cheliți. Țara este golită de tinerețe și inteligență. Chiar nu realizăm că am rămas o țară de bătrâni și bolnavi? Iar noi ne mâncăm între noi.”, a declarat Octav Bjoza.

Comments

comments

Lasă un răspuns