Gandurile lui Manoiu: Cum se schimba agenda pe repede inainte, de la pandemia vietii la rasism.

Dupa circul cu mastile, eroii din linia intai, covid 19 si pademia vietii, acum, toata planeta a intors foaia si se vorbeste doar despre rasism.

 

Se ingenucheaza pe strazi si se pupa picioarele negrilor pentru ca circul sa fie cat mai credibil. Pe stadioanele din Germania acelasi circ sinistru. Tot felul de parinti care-si folosesc copiii si pun mesaje ca ” privilegiat ca sunt alb”. S-au schimbat actorii. Acum negrii sunt eroii din linia intai. Politistii, care si ei erau printre eroi pana mai ieri, acum au devenit dusmanii din linia intai.

 

Si totul s-a intamplat peste noapte. Totul se intampla pentru a lovi cat mai puternic in Donald Trump. Daca cu pandemia lu’ peste nu a functionat prea bine, daca nici cu Micheal Flynn nu a mers deloc, s-a trecut la noul plan. Cele mai multe cazuri de covid au fost inregistrate in tarile europene care-l contesta pe Trump. Acelasi lucru si in America. Dar ce sa vezi, in America, cele mai mari violente si politia cea mai pasiva au fost in statele conduse de democrati. In Minneapolis, acolo unde a inceput nebunia, primarul este democrat, la fel si guvernatorul statului si sefii politiei. Si ce sa vezi, surpriza, tot covidul s-a terminat si nimeni n-a mai scos un sunet despre pandemie in momentul cand s-a dezlantuit nebunia pentru drepturile negrilor.

 

Daca n-o sa functioneze nici asta, desi economia a fost pusa grav pe butuci, ma astept sa se dezlantuie o alta miscare care sa-l destabilizeze pe Trump. Mai sunt cateva luni pana la alegerile de acolo, iar oamenii care de ani de zile raspandesc pacea pe planeta(Obama, Clinton, Biden) sunt cu siguranta disperati.

Remi Manoiu

Comments

comments