Gerald Schweighofer a primit ieri dimineață vestea că DIICOT a descins la fabricile sale din România

Gerald Schweighofer a primit ieri dimineață vestea că DIICOT a descins la fabricile sale din România și a pus în executare 23 de mandate de percheziţii domiciliare, pe raza a 5 judeţe şi a muncipiului Bucureşti, la persoane fizice şi juridice (din care 4 la sediile unor instituţii publice) în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

Aproape 400.000 de metri cubi au fost tăiaţi, într-un singur an, din cele 13 parcuri naţionale ale României.

Drujbele au fost necruţătoare în Domogled, unde s-a tăiat cel mai mult. Deşi, pe hârtie, este o arie protejată de interes naţional, în realitate 123 de metri cubi de pădure au fost raşi de pe faţa pământului în mod ilegal.

A fost acolo un europarlamentar austriac, care a auzit de fenomenul defrişărilor ilegale din România şi a vrut să vadă totul cu ochii lui.

„Ceea ce am văzut la fața locului este exploatare intensivă a pădurilor, făcută în mod profesional, într-un mod sustenabil pentru comerț, dar asta nu are nimic de-a face cu apărarea mediului într-un parc național”, spune Thomas Waitz, europarlamentar si reprezentant al Partidului Verde Austria.

Oficialul european a fost însoţit de reprezentanţi Agent Green, care au organizat în parcul naţional şi un miting împotriva defrişărilor ilegale. Ei susţin că au văzut cum se taie fagi bătrani de până la 400 de ani, sub pretextul că se asigură astfel lumină pentru copacii tineri:

Comments

comments

Lasă un răspuns