Infrangere surprinzatoare in fata Germaniei dupa ce in ultimele 30 de minute conduceam cu 21-0

Naționala Germaniei a învins România cu 41-38 (20-24), în debutul ediției 2017 a Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată sâmbătă pe Sparda/Bank-Hessen Stadion din Offenbach am Main.

Scorul a fost deschis de tricolori, printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Florin Vlaicu în minutul 3, Raynor Parkinson egalând însă după alte 5 minute.
Primul moment mai dificil pentru români s-a consemnat în minutul 15, când jucătorul Timișoarei, Jody Rose, a primit un cartonaș galben și a fost eliminat pentru 10 minute, de situație profitând gazdele care au reușit un dropgol prin Parkinson.

Inferioritatea numerică în care s-au aflat i-a ambiționat pe jucătorii lui Lynn Howells, care au izbutit două eseuri superbe, prin Mihăiță Lazăr (’21) și de un alt rugbyst de la Timișoara Saracens, Jack Umaga, (’24), ambele transformate precis de Vlaicu, astfel că în minutul 30, România conducea cu 17-6.

În minutul 32 a venit și cel de-al treilea eseu pentru ”Stejari”, autor Ionuț Dumitru, Vlaicu transformând încercarea, dar gazdele au profitat apoi de spațiile largi din defensiva noastră și au obținut un eseu de penalizare, după ce arbitrul a considerat că ”timișoreanul” Stephen Shennan a comis o infracțiune în apărare. Raynor Parkinson a transformat eseul, însă scorul la pauză a fost 20-24, Jacobus Otto marcând în minutul 36 cel de-al doilea eseu pentru germani, transformat de același Parkinson.

Partea a doua a jocului a început în nota de dominare a românilor, care prin Andrei Ursache (’48) și Ionuț Dumitru (’51) au marcat alte două încercări, transformate fără probleme de Vlaicu, scorul fiind 38-20 pentru naționala frunzei de stejar la jumătatea celui de-al doilea mitan.
Acesta a fost însă și momentul psihologic al disputei, când ”stejarii” au redus inexplicabil ”motoarele” și au permis adversarului să preia inițiativa.
Astfel, în minutul 61 Dash Barber a reușit cel de-al treilea eseu al gazdelor, transformat de Raynor Parkinson, pentru ca după alte 9 minute, Jacobus Otto să izbutească și cel de-al patrulea eseu, care a adus Germaniei și punctul bonus ofensiv, de asemenea transformat de Parkinson, scorul devenind 38-34 pentru România cu mai puțin de 10 minute înainte de finalul partidei.

Simțind degringolada din XV-le ”stejarilor”, elevii lui Kobus Potgieter au forțat la maxim, adjudecându-și incredibil victoria prin eseul din minutul 75, autor Marcel Coetzee, transformat impecabil de Raynor Parkinson.

Finalul meciului a aparținut românilor, care în ciuda eforturilor nu au mai reușit să schimbe rezultatul înscris pe tabelă: 41-38 pentru Germania, care a scris astfel istorie câștigând un meci cu România după 79 de ani, ultima victorie a nemților consemnându-se în 1938.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns