Intre Fake-News si libertatea de exprimare, cei care decid asta nu urmaresc decat instalarea unei dictaturi

Fara jurnalism independent si media libera in exprimare, totalitarismul este deja instaurat. Doar ca nu v-ati dat inca seama! Textul lui Razvan este absolut si nu mai are nevoie de comentarii suplimentare!
Primul site interzis pentru simpla preluare a unui articol din presa straina. Controversa proasta e acum : care-i cel mai serios ziar din State sau care minte frumos si care minte urat sau care zice adevarul suparator si care adevarul convenabil. Un rahat. Galceava intre gainile fermei animalelor.
In timp ce porcii le scuipa din troaca.
Am mai dat doua exemple de fake news : „Cristos a inviat” si „Omul se trage din maimuta”. Astea intra in atributiile guvernului ? Decide politia daca e fake ?
Pentru unii sau altii, ambele sunt false, zadarnicesc vindecarea bolilor si disemineaza panica in randul populatiei.
Washington sau New York, Post sau Times ce conteaza ?
Cine decide continutul/calitatea stirilor/opiniei ?
O instanta, Curtea suprema a USA, Trump, guvernele, celula de criza, Vela ?
Si daca e fake sau inca nu-s probe ca asa e, presa e tribunal sa vina procurori si detectivi cu probe materiale, cu marturii din anchete ?
Daca e vorba de opinie, ce probe sa aduci pentru o opinie ?
Aia e parere, poate fi si o impresie de-a unui ziarist si ce-a visat el azi noapte.
Ziaristul e obligat sa intrebe guvernul si politia daca are voie sa publice articolul sau nu ?
Mai ales ca toate ziarele si site-urile astea nu sunt de stat, sunt intreprinderi private. Nu dau raportul poporului pentru ce zic sau fac cu banii contribuabilului. Alo ! A murit Ceausescu, ati auzit acest old fake news ?
Si daca minte ziaristul o face pe riscul lui, reputatia lui, banii lui, barba lui. Minte cum mint toti de cand e lumea. Dar nu asa se plateste minciuna : suni la politie, chemi Ministerul Adevarului sa-l pedepseasca. De ce : pentru ca asta se va intoarce impotriva ta fraiere. Doar stii ca roata se invarte. Lasa figurile cu „ai nostri sunt la putere acum”.
Ce se petrece de fapt : o comisie din guvernul Romaniei decide ce e adevarat si ce e fals prin America si prin lume pentru dragul de popor roman, care-i prea prost sa discearna intre adevar si minciuna, ca si-asa-i toropit de lenea carantinei, bagat in datorii de amenzi, somaj si faliment si tampit de cap de paranoia ipohondrica.
Cum arahat face asta, au trimis SRI-ul in teren, au agenti pe toate continentele ?
Ati innebunit cu totii ?
Ce zice dreapta e integral fake si ce zice stanga e adevarul suprem ? Sau invers ?
Cine decide ce e stanga, ce e dreapta si unde e fiecare ziar, la stanga sau la dreapta ? Ce-are a face ?
E vorba de libertatea de constiinta si exprimare.
De libertatea presei.
Asa cum hate speech e free speech, asa si fake news intra tot la free speech. Esti liber sa gresesti, sa minti, sa bati campii. Asa cum cineva nu agreeaza sau chiar uraste ceva cu care nu e de acord, si toata lumea nu e de acord cu ceva, asa poate minti involuntar sau intentionat, pentru ca toti mint uneori, intr-un fel sau altul, din greseala sau ca sa obtina ceva. Chiar vreti sa va dau exemple ? Si inca de nume mari. Cine minte, mai ales daca insista, se autodescalifica, apoi pierde financiar, ca nu-l mai citeste nimeni, nu-i caz penal decat strict conform Codului penal, intra la marturie mincinoasa, obstructioarea anchetei si toate alea.
Altfel nu e interzisa minciuna prin Constitutie sau lege.
Si nu exista dreptul omului de a nu fi mintit in Carta drepturilor omului.
Te simti lezat de o minciuna, pui botul la orice rahat, ai intrat in panica intoxicat de paranoia unui ziarist ? Pai atunci esti un bou.
Si nu te mai salveaza nicio cenzura, vei inghiti pe nemestecate, intreg cacatul pe care ti-l va baga pe gat tocmai comisia care te apara acum, a dragului de guvern grijuliu.
Va spune fraierul si mincinosul de Furnik un adevar cercetat, probat, argumentat, va stau la dispozitie oricand : Internationala socialista a pus mana pe presa mainstream la nivel global si dicteaza „Adevarul”. Clasa politica romaneasca e socialista pana-n maduva oaselor, indiferent de etichetele „liberale” pe care si le lipeste cu scuipat, si acum a prins ocazia, sub pretextul „vindecarii bolilor”, sa va imbolnaveasca definitiv cu toxina socialista globala, bolnavilor, asimptoticilor.
Astept sa-mi demonstrati cu argumente acest fake news, daca e news pentru voi.
Gasiti justificari dictaturii ? V-ati tampit la cap ?
Atunci veti primi exact ceea ce cereti : cenzura, dictatura, opresiune, politia pe cap, pumnu-n gura, palnia-n creier si o mare muie pe viata. Va construiti singuri parnaia, caramida cu caramida. Sclavul isi sapa singur groapa.
„Socialismul cel bun” are grija de popor. Stati acuma la caldurica karantinei, la Lumina televizorului si pe banii statului, sa dati voi note impreuna cu guvernul, care minte, care merita sa mai deschida gura, eventual care merita sa mai traiasca.
Parndemia a devenit un fel de Revolutia franceza sau bolsevica on line.
Suntem nepotii celei mai crunte dictaturi din istoria Romaniei si al unuia dintre cele mai mari genociduri din istoria lumii. Chiar n-am invatat nimic ? Parca suntem la nivelul unui adolescent american idiot, cand ar trebui sa fim profesori in materie de libertate pentru intreg occidentul. Credeti ca libertatea pica din cer, de-aia au murit atatia pentru libertate ? Pentru libertatea voastra.
Cum se face asta : intai deschizi gura mare, de la balcon sau de la chiosc, cu masca, fara masca, si spui orice iti trece prin cap, prostii, fake news, conspiratii, injuraturi, greseli, bancuri,blasfemii. Pentru ca esti liber. De-aia. Pastrand distanta sociala, care, astfel, va deveni o apropiere si o unitate sociala. Asta e adevarata solidaritate.
Libertatea se striga, nu se tace.
Stati cu gura cascata sa va cace Google, Facebook, Youtube, UE, ONU, OMS, Guvernul, Presedintele si Politia Marele Adevar ?
Cu gura plina nu veti mai spune nici macar mersi Partid iubit.
Ci veti inghiti tot meniul pe care singuri l-ati comandat.
#STATIACASA si nu cumva sa zadarniciti dictatura.” – Razvan Furnica

 

Comments

comments