Iohannis si Orban stiau inca din Ianuarie de pericolul infectarilor dar anticipatele erau mai importante decat sanatatea oamenilor

Dezvăluire incredibilă legată de criza coronavirusului, în România. Premierul Ludovic Orban și ai lui ar fi știut încă din luna ianuarie de pericolul coronavirusului și, cu toate acestea, liberalul o ținea pe a lui cu anticipatele. Dovedește acest lucru un facsimil al Ordinului pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS Cov-2.

Documentul este semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan și de directorul general al Direcției Generale de Asistență Medicală de Sănătate Publică.

 

 

Și, în ciuda faptului că a fi știut de situație, Ludovic Orban afirma pe la mijlocul lunii februarie.

Suntem în procedura de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv buna guvernare şi realizarea marilor reforme de care România are nevoie. Avem ca obiectiv realizarea unei creşteri economice rapide care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei româneşti. Buna guvernare depinde de existenţa unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a aspiraţiilor românilor. PNL urmăreşte prin anticipate să dea din nou puterea românilor.  Vom derula toate procedurile care depind de noi cu viteza maximă„.

Informația că autoritățile române ar fi știut încă din ianuarie, că noul coronavirus ne bate la ușă, a ajuns și la urechile reprezentanților ALDE. Într-o postare pe pagina lor de socializare, aceștia scriu:

Avem un document apărut azi în spațiul public în care se vorbește despre adoptarea de către România a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății din 22-23 IANUARIE anul curent! În același document, se indică faptul că ROMÂNIA TREBUIE SĂ ASIGURE GESTIONAREA INFECȚIILOR CU NOUL VIRUS. – 

Dacă ne uităm la informațiile din acest document rezultă că autoritățile române au știut că trebuie să se pregătească pentru această pandemie încă de acum 2 luni de zile!

Însă, ce se întâmpla în România în acest timp?

Pe 20 ianuarie, președintele Iohannis ieșea public și ne spunea că „sunt șanse 50-50 pentru anticipate”.

Pe 23 ianuarie, dna Turcan ne spunea că: „am declanşat calendarul de anticipate; intenţionăm să ne angajăm răspunderea şi pe alte proiecte care vor crea nemulţumire în PSD”.

Pe 31 ianuarie, OMS declară „urgenţă pentru sănătatea publică de îngrijorare internaţională” în faţa noului coronavirus 2019-nCoV.

Pe 2 februarie, se anunță primul caz de deces cauzat de coronavirus în afara Chinei, în Filipine. Bilanțul epidemiei ajungea la 361 morți!

Ce făceau premierul Orban și PNL?

Organizau Consiliul Național al PNL, acolo unde dna Turcan ne spunea că „alegerile anticipate sunt singura soluție corectă și legitimă pentru a ieși din blocajul impus de Parlamentul condus acum de dl Ciolacu”.

Timpul a trecut, iar abia pe 26 februarie este convocat pentru prima dată CSAT! După ședința CSAT, Klaus Iohannis ne-a transmis că: „Nu există motive de panică”. Mai mult, a făcut un apel către mass-media: „Informați corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese”.

Între timp, primul caz de coronavirus era confirmat în România – un tânăr de 25 de ani!

La o zi după, pe 27 februarie, Klaus Iohannis ne spune despre coronavirus: „Nu există niciun motiv real de panică / Provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.

Așa ajungem pe 19 martie, atunci când președintele Iohannis are guvernul Orban învestit: „Această boală este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare”.

Pentru Președintele Iohannis și pentru Guvernul MEU, criza de coronavirus a devenit cu adevărat o problemă serioasă la mijlocul lunii Martie! Acum, aflăm că, de fapt, lucrurile erau știute încă din luna Ianuarie!

În aceste condiții, de ce nu s-au luat toate măsurile pentru a avea stocurile făcute pentru echipamente, pentru măști, pentru aparate? Vina cui a fost oare?“

Sursa https: cotidianul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns