La aderare U.E. ne-a obligat sa eliminam 12.000 de paturi, Basescu s-a conformat inchizand peste 60 de spitale!

„Standardele Uniunii Europene pe care trebuie să le atingem cu orice preţ ne obligă să facem o serie de schimbări, unele justificate, altele mai puţin. Astfel, cinci mii de paturi din spitalele româneşti vor fi eliminate.”

Traian Băsescu și PDL s-au grăbit să ducă directive la îndeplinire închizând spitale.

Scria presa în 2010:

”Ministerul Sănătăţii (MS) propune un plan naţional de paturi astfel încât România să atingă în următorii trei ani media europeană de 5,61 paturi la mia de locuitori, acesta însemnând desfiinţarea a 12.153 de locuri în spitale, informează Mediafax.”

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2011-2013 se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la secţiunea Transparenţă decizională.

Conform proiectului de act normativ, pentru anul 2011 numărul total de paturi care este aprobat pentru contractare va fi de 129.524, faţă de 135.280 în 2010, ceea ce înseamnă 6,02 paturi la mia de locuitori”.

De ce a oferit UE cote de paturi de spital ? Singura explicație rațională este că au dorit să ne fure medicii și asistentele, să ne tratăm la clinici private sau în spitalele din străinătate.
Vom învăța ceva din lecția de acum ?

Gheorghe Smeoreanu

Comments

comments