MAE anunţă că un român şi-a pierdut viaţa în accidentul din Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de autorităţile ungare, printre persoanele decedate în urma accidentului din Ugaria se află un cetăţean român. Alţi şase români au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako.

MAE precizează că autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie.

Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate,pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţaconsulară necesară, mai precizează MAE.

Vă reamintim, accidentul s-a produs pe autostrada Szeged-Nădlac, la 2 kilometri de graniţa cu România. În accident au fost implicate trei TIR-uri, mai multe maşini şi un autocar Eurolines cu pasageri români. Bilanţul provizoriu al accidentului este de 39 de persoane implicate. Dintre acestea, cinci au decedat, iar 12 sunt grav rănite, patru fiind în stare gravă, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Comments

comments

Lasă un răspuns