MEMORIU catre parlamentari privind protectia padurilor in contextul dezbaterilor actuale privind anularea OUG 51

MEMORIU

Doamnelor și domnilor parlamentari,

în contextul dezbaterilor actuale privind anularea OUG 51 și a altor măsuri privind protecția pădurilor, vă transmitem următoarele solicitări:

1. Pădurea este o resursă naturală indisolubil legată de Viață. Spre deosebire de alte resurse, care odată epuizate pot fi achiziționate, contra unui preț, din alte țări, Pădurea nu poate fi cumpărată, iar refacerea ei se face în generații. Prin urmare, cetățenii României sunt singurii pentru care Pădurea are o valoare emoțională, istorică și identitară, care nu poate fi evaluată în bani, și este obligatoriu ca legislația să oprească orice formă de înstrăinare a suprafețelor împădurite, precum și a oricărei suprafețe de pământ românesc.

2. Pădurile destinate producției de masă lemnoasă, dorim să fie exploatate în mod sustenabil, astfel încât să se asigure continuitatea transcedentală a beneficiului economic. Avem responsabilitatea să lăsăm generațiilor viitoare cel puțin atâta pădure câtă a moștenit generația noastră.

3. Masa lemnoasă să nu părăsească România sub formă neprelucrată. România are tradiție în prelucrarea lemnului și această industrie poate asigura locuri de muncă pentru zeci de mii de români care acum muncesc în strănătate.

4. Pădurile din parcurile naționale, dorim să fie protejate în mod real, fără concesii. Toate țările civilizate își mențin nealterate pădurile cu valoare reprezentativă sau virgine.

5. Orice intervenție asupra pădurilor să țină cont de toate implicațiile: pericolul alunecărilor de teren, impactul asupra turismului, habitatul pe care Pădurea îl asigură păsărilor și animalelor sălbatice.

Aceste deziderate se pot atinge exclusiv prin legi și prin asigurarea aplicării lor, adică ceea ce ar trebui să facă un Parlament și un Guvern care lucrează în interesul cetățenilor României. Totuși, prima regulă a unei solicitări este ca aceasta să fie în putința celui căruia îi este adresată. Logica evenimentelor din ultimii 27 de ani arată că dumneavoastră nu sunteți decidenții reali în România, după cum nu au fost niciunii dintre parlamentarii postdecembriști, pentru că este imposibil ca un popor să își aleagă încontinuu conducători care să îl distrugă identitar, biologic și patrimonial.

Dumneavostră, parlamentarii, sunteți numai intermediarii dintre noi, cetățenii, și cei care iau hotărârile în privința României, în interesul lor. Prin urmare, vă adresăm acest Memoriu cu scopul ca solicitările noastre să ajungă la cei care v-au pus în funcțiile de parlamentari și vă comandă din umbră acțiunile, și pe care noi nici măcar nu-i cunoaștem cine sunt.
Avem convingerea că nimic din cele de mai sus nu constituie o noutate pentru dumneavoastră, dar dorim să arătăm că românii au demnitate și luptă până la capăt pentru apărarea moștenirii lor naționale. Doamnelor și domnilor parlamentari, într-un moment în care a murit orice speranță că vă putem răzgândi din a fi ”Cozile de Topor” folosite pentru distrugerea României, noi vom continua să luptăm pentru Păduri, din sentimentul datoriei, care nu moare niciodată.

Lăsăm ca acest Memoriu să fie ”semnat” prin cât mai multe like-uri.

STOP DEFRISARILOR

Comments

comments

Lasă un răspuns