Oierul care i-a dezvaluit ministrului agriculturii cum sunt trucate licitatiile pentru pasuni a scos turma de oi in strada !!!

SUTE DE OI LA PROTEST! De doi ani cerem control la animale la fața locului….răspuns… nu este de competența noastră!!!!Normal….Coruptul nu avea animale!!!! Acuză fermierul Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari oieri din Argeș. Fermierul a ieșit astăzi, joi, 8 iunie cu turma de oi pe străzile din centrul localității. Fermierul acuză că a pierdut dreptul de a folosi o pășune de 600 ha în favoarea cuiva care nu deține animale.

Dan Petrescu este unul dintre oierii care a fost în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, și i-a dezvăluit afacerile care se fac cu pășunile, cum sunt trucate licitațiile și cum oierii adevărați nu ajung să beneficieze de aceste pășuni. protest-cu-oi_bDan Petrescu a amenințat, nu o dată, că va ieși cu turma de oi pe străzile din Curtea de Argeș, că-și va duce mioarele în fața primăriei, să se ocupe primarul de ele. Astăzi, oierul a decis să iasă cu oile în stradă!

În drum spre primărie, turmele de oi au fost flancate de cordoane de jandarmi și polițiști. Dan Petrescu a postat pe pagina sa de Facebook ce se întâmplă. Protestul continuă, urmează discuții la primărie și cel mai probabil o comisie împreună cu ciobanii vor pleca spre munte!

Necazul fermierului pornește de la o pășune alpină de 600 de hectare.Dan Petrescu a închiriat, în 2005,  de la primărie această pășune pentru 10 ani. Încărcătura de animale o asigură pentru că fermierul deține  2.500 de oi. După 10 ani s-a întâmplat nenorocirea, spune fermierul.

Primăria Curtea de Argeș a refuzat reînnoirea contractului și a tergiversat scoaterea pășunii la licitație până anul acesta. Dan Petrescu a licitat, dar ghinion! Licitația a fost câștigată de altcineva.

AGROINFO A SCRIS AICI ÎNTREAGA POVESTE A OIERULUI!

Ne-a ajuns cuțitul la os! Eu sunt cel mai mare crescător de ovine din județul Argeș și am ajuns să nu mai am pășune. Mai mare durere decât atât nu cred că există pentru un crescător de animale.  În 2015, când a expirat contractul, Primăria Curtea de Argeș nu a vrut să-l mai prelungească. Nu a vrut nici să scoată pășunea la licitație, nici să-mi prelungească mie contractul! Mă judec cu ei. Astăzi (luni, 10 aprilie n.r.) sunt la proces, la Pitești, la județ. Domle, ne fură România bani cu acte în regulă. Banii care trebuie să ajungă la noi, ajung în bugetele primăriilor.

Totul e politic! Banii europeni ai noștri se duc în bugetul primăriei cu acte în regulă. Noi suntem disperați, în toată țara suntem disperați. Pentru pășune, m-au dus cu zăhărelul și cu minciuna la primărie. Și-au bătut joc de mine! Nu e posibil așa ceva în România! A declarat Dan Petrescu, pentru AGROINFO.

Dan Petrescu a fost la începutul lunii mai în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, alături de Ghiță Ciobanul, oier în Sibiu și de Ionică Sterp, oier în Bihor. colaj-oieri_bOierii i-au dezvăluit șefului de la Agricultură ce fac băieții veseli și deștepți din oierit, cum sunt falsificate certificatele de origine pentru berbecii pentru care se cere sprijinul cuplat și cum sunt acaparate, prin afaceri oneroase, pășunile. (foto dreapta Dan Petrescu)

 

Imediat după discuțiile cu ministrul agriculturii, Dan Petrescu s-a întâlnit cu prefectul județului Argeș, să vadă ce poate rezolva cu pășunea alpină. Oierul ne-a contactat după întâlnire și era extrem de furios, semn că problema nu i-a fost rezolvată. Nu mai am cu ce să-mi hrănesc oile! Le duc la primărie, să le hrănească primarul! Nu se poate așa ceva! 

Comments

comments

Lasă un răspuns