PLANdemia guvernantilor sau cum sa faci bani profitand de ignoranta oamenilor.

Plecand de la declaratia domnului doctor Horatiu Moldovan – Doctor in stiinte medicale si medic primar in chirurgie cardiovasculara

“Sunt raportate multe decese la pacienţi care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, şi 80% sunt pacienţi care au comorbidităţi, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal… În momentul trecerii în nefiinţă sau, mă rog, la instalarea suferinţei terminale, pacientul dezvoltă multiple complicaţii – se infectează, îşi pierde imunitatea şi până la urmă, într-o epidemie de COVID, ia şi COVID.

Dar el moare de insuficienţă cardiacă terminală, moare de cancer cu boala metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 şi ceva de ani, şi aşa mai departe. Incidenţa acestor pacienţi este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut – dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulţi pacienţi despre care nu putem spune că au murit din cauza infecţiei cu COVID”, a spus Dr. Horaţiu Moldovan.

In acest timp guvernul nu a dormit ci :

⁃ cumpara masti fara licitatie in valoare de 12 milioane de euro de la o firma specializata in comertul cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun. Pretul acestora fiind cu mult peste pretul pietei.

⁃ In timpul starii de urgenta au fost observate si chiar filmate trenuri intregi cu masa lemnoasa care paraseau Romania despre care chiar Ludovic Orban a spus ca ele nu parasesc Romania ci sosesc in Romania. Sa intelegem ca drujbele pe care le auzim in paduri sunt, de fapt, niste oameni care planteaza si nu taie.

⁃ Pericolul infectarii cu covid19 a fost foarte ridicat exceptie facand doar muncitorii romani care trebuiau sa ajunga pe plantatiile din Germania.

⁃ Singurele companii care au facut cu adevarat profit si care nu au fost inchise nici un minut in detrimentul producatorilor locali au fost hypermarket-urlie.

⁃ este sprijinit exportul de Euthyrox in conditiile in care medicamentul nu mai exista in farmaciile romanesti pentru ca profitul companiilor Farmaceutice este mai mare cand livreaza catre export.

⁃ Sunt alocati nu mai putin de 40 milioane euro pentru presa. Deci sa ne intelegem : pe timp de pandemie 40 de milioane de euro pentru presa, nu pentru sanatate

⁃ Romania imprumuta bani cu cea mai mare dobanda dintre toate tarile europene, uneori chiar dubla.

⁃ Guvernul lanseaza programul IMM INVEST prin care companiile afectate de criza pot fi sprijinite financiar dar la care se pare ca au avut acces doar cei “alesi” de actuala guvernare.

Am putea spune ca a fost o criza profitabila pentru unii, nu-i asa ?

Nici nu vreau sa ma gandesc la valul doi …

Comments

comments