Polițiștii amenință cu proteste la jumătatea lunii martie dacă nu li se măresc salariile

Poliţiştii din toată ţara, membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliţie, se pregătesc de proteste.

Principala revendicare este majorarea salariilor în funcţie de noul salariu minim pe economie pentru toţi lucrătorii din MAI şi eliminarea discrepanţelor dintre agenţi şi ofiţeri.

Acordarea sporului de fidelitate, modificarea condiţiilor privind decontarea cheltuielilor de transport şi acordarea primei de vacanţă sunt alte probleme aflate pe lista revedicărilor.

Iulian Surugiu, preşedintele fondator şi de onoare al sindicatului care numără 15.000 de membri spune că în această perioadă, sindicaliştii negociază majorarea lefurilor cu reprezentanţii ministerelor implicate.

Din anul 2009 până în prezent, salariul polițiștilor nu a fost mărit, din contră, pe timpul Guvernului Boc s-au mai tăiat din drepturi și polițiștii au pierdut și sunt obligați când ies la pensie să meargă să își ceară drepturile în judecată. În luna martie, pe 14, polițiștii ar trebui să simtă o majorare la salariu. În caz că acest lucru nu se va întâmpla, pe data de 16 martie polițiștii vor picheta Ministerul de Interne”, a declarat Iulian Surugiu.

Comments

comments

Lasă un răspuns