Poluare masiva a OMV Petrom in Vilcelele, Judetul Arges !

Despre faptul ca OMV polueaza natura in comuna Merisani, satul Valcelele, Judetul Arges e bine stiut de ani de zile. Cu toate acestea lucrurile de repeta sub privirile neputincioase ale responsabililor OMV dar si sub supravegherea trimisului din partea Garzii de Mediu care nu ramane pe teren ptr a evalua situatia ci se retrage intr-un birou al corporatiei austrice unde isi petrece restul timpului acordat situatiei prezente.
Petrolul curge pret de 3 zile fara ca acesta sa poata fi oprit inainte de a ajunge in lac.
Pamantul e negru si murdar de petrolul scapat de sub control, resturi de saci din plastic ce au fost folositi de angajati sunt lasati pe marginea garlei, bidoane si galeti murdare sunt gasite peste tot in jur, apa care curge conduce petrolul pana in lacul de acumulare Valcelele si se varsa printre trestii si papura in gura canalului de alimentare cu apa ce se varsa la randul ei din muntii Fagaras, apa ce ar fi trebuit sa fie pura daca nu ar fi fost contaminata cu petrol.

In lac si pe malurile lacului, in principal pe partea dreapta a malului traiesc sute de pasari(cormorani, lisite, rate salbatice, pescarusi, cufundaci, lebede, starci cenusii, egrete… sunt doar cateva dintre speciile care isi duc viata pe lacul Valcelele) pe langa speciile de pasari se intalnesc si animale ca vidrele si multe alte specii de pesti).

De aici reiese ca ceasta corporatie pune in continuare in pericol vietile atat ale oamenilor cat si ale tuturor speciilor de pesti si pasari care traiesc in armonie cu lacul si mediul inconjurator.

Posibilitatea ca petrolul sa fi patruns in stratul freatic si mai apoi in fantanile oamenilor si apa sa fie consumata este reala si ar trebui luate probe din fiecare fantana ce se afla pe sau in apropierea cursului petrolului pana lavarsarea acestuia in lac.

 

http://https://www.facebook.com/SOSPadurile/videos/1796090520684615/

Comments

comments

Lasă un răspuns