,,Premiantii fara premii,, o campanie atipica pentru o societate atipica …

Vă invit să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.
Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice. Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Astfel, în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Rândurile de mai sus au reprezentat punctul de plecare pentru un proiect care pare să se dezvolte, să crească de la o săptămână la alta. Despre ce este vorba!? Săptămânal, la Deva, oamenii se strâng în centrul oraşului la o adunare publică, miting, dacă doriţi să-i spunem aşa. „Ciudăţenia” o reprezintă faptul că nimeni nu protestează pentru nimic, nu există revendicări, nu sunt reproşuri. NU! Oamenii vin să cunoască oameni care pot fi modele pentru semenii lor.

Cum se derulează acţiunea!? Simplu! La ora 11 oamenii vin la locul dinainte anunţat, acolo cei care doresc semnează pe diploma de premiant fără premiu, arătând gratitudinea lor pentru meritele premiantului care, pe lângă diploma respectivă, primeşte un buchet de flori tricolor, şi o insignă cu margareta tricoloră, logo-ul acţiunii. De ce!? Păi, dacă premianţii aleg să o poarte îi vom recvunoaşte mai uşor pe stradă. Le vom zâmbi şi le vom mulţumii că ne fac vieţile mai frumoase.

În luna octombrie 2013, în centrul municipiului Deva, a debutat un proiect care îşi propune să scoată în faţă valorile umane din societate. Aducerea acestora în prim plan este un gest firesc pentru o societate care se doreşte să fie la fel de firească. Avem valori umane, avem oameni frumoşi, pricepuţi, harnici, loiali şi de calitate. Aceştia, majoritatea dintre ei, aleg să stea departe de atenţia noastră, e vremea să afle că ei nu sunt singuri, ei nu trec neobservaţi, că munca lor este remarcată, că fac bine ceea ce fac şi că noi ceilalţi apreciem eforturile lor.

Premianţii fără premii este o acţiune născută dintr-o idee a unui om şi se vrea să fie o propunere pentru un mod de viaţă, iar acesta este aprecierea şi încurajarea valorilor societăţii chiar de către societate.

Printre premiantii lui Dan Terteci, initiatorului acestui proiect s-au numarat: Valentin Vrabie, Horatiu Malaele,  Marian Godina, Bogdan Tanasa si alte peste o suta de nume care nu sunt cu nimic mai prejos de cele enumerate mai inainte.

Comments

comments

Lasă un răspuns