Presa nationala a ignorat si cenzurat protestul anti-defrisari de ieri desfasurat in fata Kronospan

Protest impresionant ieri la Sebeş împotriva tăierilor ilegale de păduri pe care presa scrisa si vorbita nationala l-a ignorat cu desavarsire.

Coloana de autoturisme s-a întins pe câţiva kilometri. Participanţii au cerut stoparea tăierilor ilegale din pădurile României şi exploatarea sustenabilă a acestora.

Ieri la Sebeş a avut loc un protest inedit: în autoturisme, pentru respectarea condiţiilor de distanţare fizică impuse de pandemia globală. Participanţii au plecat în marş cu autoturismele de la poarta fabricilor austriece de exploatare a lemnului din Sebeş. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de faptul că în perioada stării de urgenţă tăierile de păduri s-au intensificat. Mii de imagini cu camioane de lemne şi păduri recent tăiate au circulat în ultimele două luni pe reţelele de socializare şi au provocat consternarea românilor.
Sutele de maşini participante purtau steaguri tricolore şi mesaje pentru salvarea pădurilor României. Cei prezenţi erau veniţi din toate colţurile României. S-au purtat măşti de protecţie iar organizatorii au impus menţinerea unei distanţe de minim 1,5m între cei prezenţi.

Nu au existat probleme. Poliţia şi Jandarmeria Română au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a protestului. Încă de la începutul evenimentului s-a stabilit împreună cu forţele de ordine că drepturile constituţionale trebuie să fie respectate, iar dreptul la libera exprimare şi un protest paşnic va fi asigurat. Nu s-au dat amenzi şi nu au existat conflicte.

Dar iata ce se difuza la televiziunile in prealabil mituite de Guvern cu patruzeci de milioane de euro ca sa nu deranjeze afacerile ministrilor lui Orban

In timp ce Evenimentul Zilei a postat un articol referitor la protest pe care ulterior l-a sters

https://evz.ro/?fbclid=IwAR0TU0Y4ZlJqmpwO3ebwiHgwCOWm0aKs8HS2vZ0VVEl4ig3Dk_PmvY7ckYg

 

 

Comments

comments