Președinții organizațiilor din teritoriu ai PSD i-au cerut lui Marcel Ciolacu sa faca un pas in spate

Liderii locali ai PSD s-au săturat de viața în opoziție și au început să facă presiuni asupra conducerii partidului să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Comentariile au început să apară pe grupurile interne, în ciuda opoziției președintelui interimar Marcel Ciolacu, care susține că un astfel de demers nu este oportun în timpul stării de alertă.

Președinții organizațiilor din teritoriu au început să ridice glasul după ce au aflat că, la ultimul Birou Național, Marcel Ciolacu a anunțat că nu va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în perioada stării de alertă.

Potrivit unor surse citate de antena3.ro, liderii din teritoriu susțin că moțiunea de cenzură menită să-i înlăture pe liberali de la putere trebuie să fie prioritatea partidului. Discuțiile pe această temă s-au purtat, în special, pe grupurile interne ale partidului, unde PSD-iștii au cerut și demararea procedurilor pentru convocarea congresului și organizarea alegerilor interne.

Acesta a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, după instituirea stării de urgență și a restricțiilor privind adunările publice.

Mai mult, nemulțumiții din partid dacă nu este capabil să gestioneze problemele partidului și să stabilească o strategie menită să readuc PSD la guvernare.

„Poate ar trebui să lămurim acest subiect. Neapărat! Spuneți dracu…Da, mă! După starea de alertă jos cu ei! Punct”, a răbufnit liderul PSD Prahova, Bogdan Toader; „Se impune organizarea unui CEx pentru a discuta și hotărâ împreună ce este de făcut”, ar fi spus liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu; Ce să…CExN? Moțșiune și jos cu ei! Puteți nota și votul meu!”, a anunțat Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți; „Voi știți cine este Ciolacu ăsta? Poate ne reformează definitiv”, a intervenit și Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, conform sursei citate mai sus.

Ciolacu s-a întâlnit cu liderii din Moldvova

Vineri, președintele interimar Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, secretarul general interimar s-au întâlnit cu mai mulți lideri județeni din regiunea Moldovei, într-o pensiune din apropiere de Bârlad.

Întrunirea a vizat problemele cu care se confrută PSD, iar, potrivit unor surse citate de antena3.ro, discuțiile s-au îndreptat spre posibilitatea retragerii lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD. Lui Ciolacu i s-ar fi reproșat lipsa de acțiune și faptul că nu este reprezentativ pentru membrii simpli ai partidului.

 

Ciolacu le-ar fi transmis liderilor din zona Moldovei că ar putea renunța la funcție, doar că în momentul de față nu există o alternativă pentru că alţi lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea, mai relatează sursa citată.

După întâlnirea de vineri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a postat o fotografie de grup, pe contul său de Facebook, însoțită de un mesaj laconic:

„Împreună cu prietenii și colegii mei din Moldova.”

Comments

comments