PSD mana in mana cu MAFIA PADURILOR.. Camera Deputaților a votat ÎMPOTRIVA opririi exportului de masă lemnoasă

loading…


Chiar dacă în urmă cu aproape doi ani au promis că vor limita exportul de lemne, politicienii români au luat o hotărâre scandaloasă, transmite Active News.

Camera Deputaților a respins marți proiectul de lege care ar fi putut restrânge acest export, argumentând că interdicția exportului ar genera “consecințe economice negative în lanț”, deoarece industria autohtonă a mobilei și cea de construcții nu pot absorbi decât jumătate din lemnul exploatat.

În raportul de respingere a legii deputații susțin că “măsurile cuprinse în proiectul de lege ar genera consecințe economice negative în lanț, afectând grav pe cei 7000 de operatori economici din industrie, dar și societățile de exploatare a lemnului și proprietarii de păduri”. Totodată, potrivit deputaților, “economia românească de mobilă și construcții nu poate absorbi decât jumătate din cantitatea de produse din lemn, cealaltă jumătate este în mod tradițional o importantă componentă a exportului românesc”.

Acest proiect legislativ fusese adoptat de Senat în procedură de urgență în iunie 2015 (detalii aici). După procedura de la Senat însă, proiectul a stat la Camera Deputaților din luna iunie 2015, fără ca deputații să voteze proiectul. Votul final a avut loc ieri, 21 februarie, proiectul fiind respins cu votul PSD, PNL, UDMR, ALDE, PMP și minorități . Singurii deputați care s-au opus respingerii acestui proiect de lege au fost cei de la USR.

Un alt proiect, mult mai radical, care intrezicea complet exportul de orice fel de masă lemnoasă, a fost respins de Senat în legislatura trecută.

Potrivit datelor din 2015 ale Ministerului Mediului, circa 8,8 milioane de metri cubi de pădure sunt tăiate ilegal, anual, în România, iar prejudiciul este estimat la 1,5 miliarde lei.

Holzindustrie Schweighofer din Austria este cel mai mare procesator de lemn din România.

FOTO: Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, evz.ro

Sursa:dantanasa.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns