Romania, tara care s-a cotropit singura….analiza cartii ,,Spovedania lui Rizea,,

Mărturisirile mafiotului Tommaso Buscetta au dus la arestarea a 400 de mafioți și la decapitarea unui sistem (între timp, regenerat). Dacă România ar avea 4-5 procurori de nădejde și un politician puternic, sprijinit de un partid, mărturisirile lui Cristian Rizea ar genera ceva similar cu seismul provocat de mărturisirile mafiotului Tommaso Buscetta în Italia și SUA.

Din păcate, n-are. Este condusă chiar de o parte dintre membri acestui clan. N-are nici presa, care să reacționeze la apariția cărții intitulată „Spovedania lui Rizea – află cine sunt mafioții care conduc, din umbră, România”. Este vîndută numai pe internet și îi menționează și pe ziariștii și editorii cei mai influenți ai României. Drept urmare, n-are cine investiga, n-are cine porni campania, n-are cine judeca și n-are cine scrie. În consecință, România va rămîne, pe mai departe, o țară dominată de propria-i mizerie, de propria-i mafie, de o elită politică păpușată grosolan de afacerișiti veroși și de servicii concentrate pe afacerile celor care le conduc.

Cristian Rizea este un pesedist de linie mijlocie, avocat, lansat în afaceri încă din studenție (comerț cu obiecte de la turiștii polonezi), urcat în ierarhia PSD pînă la rangul de deputat. A fost subiectul a nenumărate dosare, a fost dat în urmărire internațională și a fost condamnat, definitiv, cu executare. El a fost plătitorul vacanțelor pe Coasta de Azur ale generălesei Emilia Istode, zisă Anaconda (zburată după fotografiile din presă), prietenă de familie pentru concedii și vacanțe de lux (despre care se plînge că l-ar fi trădat).

Generalul SRI Elena Istode îşi făcea vacanţe de lux pe banii deputatului Cristian Rizea

Cristian Rizea trăiește undeva în Republica Moldova și publică pe cont propriu o carte redactată neglijent, dar șocantă, în care riscă o depoziție publică periculoasă, convingătoare și de neevitat, ca o depoziție de martor. Cristian Rizea este cel care avea un Ferarri înregistrat pe numele șoferului său, care avea o locuință pe Coasta de Azur, care s-a bătut pentru Primăria sectorului 5 și care a fost, vreme de 15 ani, în cloaca politică, economică și a serviciilor secrete. La un moment dat, în Cotidianul, am și publicat un filmuleț cu el cărînd un buchet uriaș de trandafiri la ziua nevestei lui Dorin Cocoș (între timp, divorțată cu o parte din pradă) în Hotel Martinez (din lantul Hyatt) de la Cannes.

O lungă vară cu români pe Coasta de Azur

Cartea este un soi de mărturisire făcută cu năduf. Chiar cu furie. Domină revolta omului care se simte nedreptățit, în ciuda faptului că recunoaște, sub semnătură, că a învîrtit bani negri în politică. Pur și simplu, fierbe cînd află că este condamnat, în vreme ce toți craii afacerilor necurate din România ultimelor trei decenii huzuresc în Guvern, în Parlament, pe Coasta de Azur sau în cartierele de lux ale Capitalei. Uneori, ai sentimentul că se ține de guler cu Direcția Națională Anticorupție și o provoacă, o dă în vileag și îi cere socoteală. Citez: ”Ia să vedem domnule Crin Bologaia aveti «cojones» să-i deranjați pe șmecherii României despre care vă voi prezenta un generos material probatoriu în rândurile de mai jos”.
Ce dezvăluiri face Cristian Rizea? Sute și sute, cele mai multe demne de dosare penale spectaculoase. Cele mai multe sunt cunoscute, inclusiv din presă. Cine să le cerceteze și cine să le transforme în interpelări parlamentare sau în investigații, din moment ce este vorba despre șefa DNA sau despre milioanele cărate de la ANRP la generalii din fruntea SRI de Stelian Gheorghe? Cine să cerceteze afacerile familiei Kovesi, cîtă vreme România a făcut un efort teribil și complex să o cocoațe pe Luluța în fruntea Parchetului European. Ce valoare mai au afirmațiile lui Cristian Rizea din cartea sa cînd scrie:

”Păi, DNA și KOVESI direct erau implicați în toate aceste furăciuni de la Transgaz , pentru că, pe una dintre funcțiile de director ale societății, Florin Muntean îl angajase pe Sergiu Lascu, chiar fratele Laurei Codruța Kovesi! Acesta, imediat după ce a fost angajat, a și dat contracte de zeci de milioane de euro firmei SUTECH din Mediaș unde era angajată chiar soția acestuia, Adriana Lascu !!”

Mai aduce și el vorba despre afaceri îngropate probabil pe veci și care, mai mult de completat un portret al societății românești, nu izbutește. Luluța Kovesi este eroină juridică europeană și nu-i exclus să pretindă și statuie la Mediaș sau la Sibiu!
Rechizitoriul lui Cristian Rizea poate stîrni zîmbetele sau chiar rîsul celor dați în vileag în această carte. În același timp, ea este destul de corectă. Cu cîteva aproximații sau acuze născute probabil din resentimente, mărturisirile sale sunt confirmări de lucruri cunoscute. Ca în cazul Mafiei. Toată Italia știa practicile, autorii și beneficiarii. La fel ca România. Cristian Rizea le confirmă. Mare lucru! Obligă la o cercetare. Nu se știe cînd și cum, dar ea poate provoca un cutremur. Cu întîrzîiere, cu amortizor, dar cutremur. Procurorii și capii serviciilor secrete din România, curați sau implicați pînă în gît, nu mai pot zice că n-au știut sau că nu le-a spus nimeni.
Ce mi-a plăcut și ce m-a surprins? Sfîrșitul lui Crin Antonescu de la legăturile acestuia cu Dragoș Dobrescu.
”De multe ori, în locația din Primăverii, îl vedeam pe Crin Antonescu, iar raportul de forțe era vizibil: Dragoș Dobrescu părea șeful, iar Crin Antonescu, angajatul său”
Povestea cu milionul primit de politician și filmat și care ar fi dus la retragerea lui Crin Antonescu. Și după care operațiune, a fost propulsat Klaus Iohannis! Apoi viața de lux a lui Mihai Văcăroiu (fiul lui Nicolae Văcăroiu), retras la Monte Carlo cu Cristina Porche,  pentru a trăi bine pe banii dintr-o vînzare de cîmpuri petroliere din Libia, aparținînd cîndva Romaniei. Apoi lumea de la Monte Carlo, cu fostul primar de la Bușteni, Emanoil Savin, devenit mare pokerist pe Coasta de Azur, cu noul val de politicieni care toacă banii și vremea pe croisette, Nicolae Bănicioiu si Cristian Bușoi, cu dezvăluirile despe Pandele și Marian Petrache, despre Gabriel Oprea și Florian Coldea, despre Gigi Iaciu și Mircea Geoană.
Nu scapă nici PNL-ul de acum. Cine este Antonel Tănase?
„Acesta m-a trimis la cel de la PNL, care îi luase locul, Antonel Tănase, actual secretar general al guvernului condus de Ludovic Orban, care a răspuns pozitiv solicitării mele! Ca și acum, si atunci Antonel Tănase îl avea ca șef direct pe Ludovic Orban! Ceea ce mi-a atras atenția, atunci când am intrat în sediul Ministerului Transporturilor, a fost că, urcând la etajul 1, unde se aflau birourile demnitarilor (în stânga secretarii de stat și în dreapta ministrul) în holul mare care despărțea cele două zone de birouri, l-am văzut pe Mișu Popescu, un consilier al ministrului Transporturilor Ludovic Orban în acel moment  luându-și la revedere de la un celebru asfaltator de la care primise câteva «cărămizi de bani», pe care se chinuia să le ducă în direcția cabinetului ministerial, amuzându-se chiar că unele «cărămizi»îi căzuseră din mâini și se aplecase să le ridice!”.
Cartea lui Cristian Rizea prinde inclusiv afacerea cu măștile din epidemia COVID 19, de luna trecută:

Ce nu știți voi, pentru că incisivii ziariști de investigație care vin cu aceste dezvăluiri nu vor să vă spună tot adevărul, e că șeful acestei instituții, Cornelia Nagy, a fost numită în funcție de Viorica Dăncilă la recomandarea celor din SIE! Presupun că o să mă întrebați de unde știu ?
Întâmplarea face că, între anii 2005 și 2008, în vacanțele petrecute cu familia Bazac, aceștia să mi-i prezinte pe bunii lor prieteni Cornelia și Ferdinand Nagy zis Ferdi, actual ambasador al României în Muntenegru și, bineînțeles ofițer acoperit SIE, care erau și ei prezenți de fiecare dată în aceste vacanțe în străinătate ! (……)
”Dovada acestei înțelegeri parafate o avem chiar în aceste zile critice când COVID 19 face ravagii în România, unde, profitând de starea de urgență decretată, o firmă obscură, înființată în 2019 Romwine& Coffee din satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu primește ATENȚIE !!! 12 milioane euro pentru a livra 1,75 milioane măști de protecție (prețul unei măști de protecție în acest caz fiind de 3 ori mai mare ) ! (….) Premierul Ludovic Orban, care în campaniile pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale nu mai putea de dragul românilor din Diasporă, îi face cadou 12 milioane de euro pesedistului Niculae Bădălău, aflat în spatele acestei firme (chiar dacă l-a băgat pe unul Cătălin Hideg în față  și cel care a folosit mereu declarații jignitoare la adresa românilor din Diasporă !”

Acum când s-a aflat public de acest contract, premierul Orban s-a făcut că nu a știut nimic, mimând perfect naivitatea și arătându-se chiar indignat chipurile de „această achiziție penală“ made in Giurgiu!
Cartea este credibilă și uneori stîrnește și rîsul și revolta:
„Aici îmi fac și eu mea culpa, mă autodenunț, dacă vreți, pentru că în 2003 l-am ajutat pe acest analfabet pe nume Robert Negoiță să-și ia Bacalaureatul la vârsta de 31 de ani la un liceu din județul Ilfov!”
Nu are rost să mai citez. Cartea aceasta este o depoziție zguduitoare din interiorul unei lumi care domină, conduce și distruge încet-încet România. Este vorba de o frăție (plasă de relații) formată din politicieni, capi ai serviciilor secrete și oamenii de afaceri plasați ca înaintași (interpuși) ai acestora!

Sursa: cotidianul.ro

Comments

comments