Situaţie gravă: majorarea salariilor şi pensiilor, pusă în pericol de Iohannis

Creşterea salariilor şi a pensiilor şi eliminarea CASS-ului ar putea fi amânate din cauză că preşedintele Klaus Iohannis întârzie să promulge bugetul pentru anul 2017, a declarat, la România TV, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Eu zic că e foarte complicat şi e o situaţie fără precedent. Noi am mai eliminat impozitul şi CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o măsură bună şi aşteptată de pensionari”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta a mai precizat că oraşele, satele şi comunele sunt blocate din cauza lipsei bugetului şi există riscul ca angajaţii să nu-şi mai primească salariile şi utilităţile să nu mai poată fi plătite.

„Situaţia este foarte gravă în ţară, pentru că nu vorbesc doar de faptul că primarii nu pot da drumul la investiţii, gândiţi-vă la o licitaţie, durează 6 luni, nu ai bugetul aprobat nici măcar la nivelul întregii Românii”, a atras atenţia ministrul Muncii. Ea a adăugat că primarii din Dolj şi-ar pune „eşarfele tricolore” şi ar vrea să meargă la Cotroceni ca să explice preşedintelui că, în acest moment, comunităţile locale sunt blocate.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat marţi că nu împărtăşeşte „îngrijorarea” preşedintelui Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizând că au fost întâlniri publice între Guvern şi Administraţia Prezidenţială în legătură cu bugetul. Acesta este „un proiect ambiţios şi un proiect de buget care conţine toate măsurile prinse în programul de guvernare”, a subliniat premierul Grindeanu.

Sursa: sputniknews.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns