Un politist a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda fiindcă nu avea asupra ei declarația pe propria răspundere

Dezvăluirile prezentate in exclusivitate de SUPER TV si ziarul PROFIT despre un polițist din Curtea de Argeș care a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda fiindcă nu avea asupra ei declarația pe propria răspundere, au fost confirmate oficial, vineri, de procurori. Mai mult, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, Maria Băltărețu, a confirmat că E.M., tânăra mamă, de 18 ani, care a declarat la SUPER TV prin ce a trecut si a prezentat inregistrarile audio cu politistul Viorel Derviș, a depus plângere, asa cum tanara a si fost indemnata de echipa de jurnalisti de la |Super TV si PROFIT chiar in ziua declaratiilor televizate.

Inițial, atât Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș, cât și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș s-au autosesizat, după apariția informațiilor la Super TV si in ziarul PROFIT, și au demarat cercetări. In cadrul emisiunii, echipa SUPER TV, a solicitat public ca ancheta sa fie preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Argeș, pentru a se evita implicarea in cecetarea politistului Dervis a colegilor de la Politia Municipala Curtea de Argeș dar, mai ales, pentru a elimina suspiciunile unei anchete subiective in randul populatiei. De mentionat ca sotia politistului Viorel dervis, este tot politist in cadrul Politiei Municipale Curtea de Argeș. Se pare, ca pentru o corectitudine a anchetei, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș a decis sa nu apeleze la ajutorul polițiștilor de la Curtea de Argeș. In prezent, din informatiile noastre, politistul Viorel Dervis a intrat in concediu. Polițistul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 299 Cod penal, „folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”. Potrivit acestuia, Viorel Devis risca o pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

„Ancheta se poate extinde. Avem informații care pot conduce și la alte persoane. Însă, din cauza stării de ugență lucrurile merg mai greu. Vom analiza toate declarațiile și vom solicita informații de la persoanele implicate în acest caz, cu ajutorul polițiștilor de la IPJ Argeș, pentru a nu apela la colegii domnului Derviș, din Curtea de Argeș. Ceea ce reiese destul de clar, în opinia noastră, până acum, este faptul că agentul de poliție a abuzat de funcție, deși el neagă acest lucru. Tratăm acest caz cu prioritate”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, Maria Băltărețu.

Art 299 Folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

„Fapta funcționarului public care, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, a urgenta ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, pretinde ori obține favoruri de natură sexuală de la o persoană interesată direct sau indirect de efectele acelui act de serviciu se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.”

VIDEO și CONV TELEFONICE: DECLARATIA TINEREI MAME, IN DIRECT LA SUPER TV, CARE A DUS LA ANCHETA PROCURORILOR

Sursa:  Ziarul Profit

Comments

comments