Victor Ponta, propus la Justiție în Guvernul Grindeanu

Astăzi, Victor Ponta a fost la o întâlnire cu premierul Grindeanu, care i-a propus să preia Ministerul Justiției. El a mai fost interimar la Justiție, după plecarea lui Robert Cazanciuc.

Informația a fost confirmată și de Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Invitată la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, de pe B1 TV, Olguța Vasilescu a precizat că este posibilă o cooptare a lui Victor Ponta în actualul Guvern.

„Ponta este un membru al PSD-ului. Și nu orice membru, ci unul important. Este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu. La Justiție, nu pot să spun ce au vorbit.

Nu mai spuneți că sunt certuri în interiorul partidului, Liviu Dragnea și Victor Ponta se înțeleg bine”, a încheiat ministrul Muncii.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, august 2013, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta că ministru interimar al Justiţiei, informa, atunci, Administraţia Prezidenţială. Victor Ponta la înlocuit-o pe Mona Piviniceru, care a plecat judecător la Curtea Constituțională. Cu ocazia şedinţei de Guvern, şeful Executivului a precizat că desemnarea sa la conducerea Ministerului Justiţiei, că interimar, i-a îndeplinit visul de a fi ministru în acest domeniu, adăugând însă că speră că visul să se încheie în câteva zile prin numirea unui „ministru plin”,relata presa.

„În condiţii cu totul şi cu totul neaşteptate, mi s-a îndeplinit visul de a fi ministrul Justiţiei. Sper însă că foarte repede, în câteva zile, se va şi încheia visul acesta şi vom avea un ministru plin al Justiţiei, pentru că este necesar acest lucru”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern. Premierul de atunci a arătat totuşi că un secretar de stat va asigura conducerea ministerului.

Victor Viorel Ponta se luptă în insntanță să îi fie recunoscut titlul de doctor în drept. El este cercetat și judecat de DNA în două dosare penale.

Unul dintre acestea este Dosarul Turceni-Rovinari, în care fostul premier este judecat, alături de Dan Șova. În al doilea dosar, Ponta este cercetat de DNA în dosarul campaniei electorale, pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Acest al doilea dosar este cunoscut sub numele Toni Blair, întrucât este vorba de plata pentru prezența fostului premier britanic la un eveniment politic din București.

Reamintim că EvZ a anunțat, în cursul după amiezii, că fostul premier Victor Ponta s-a întâlnit, în cursul zilei, la Palatul Victoria, cu premierul în funcție Sorin Grindeanu.

Sursa:evz.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns